LED belysning

– Dagsljusliknande flimmerfritt ljus med LED-belysning som ger en ljusare och bättre arbetsmiljö

 

 

BESPARING

Energibesparingen på mellan 50-80% gör att investeringskostnaden betalar sig snabbt. I och med att rören håller 6-9 gånger längre än vanliga lysrör, så krävs det inte heller några lysrörsbyten på många år. Då värmeutveckling i LED-lysrör är betydligt lägre än i traditionella lysrör minimeras också kylkostnaderna. De flesta LED-lysrören ersätter traditionella lysrör i befintlig armatur. Lysrören passar, helt utan modifieringar, armaturer av T8-modell med glimtändare, oavsett årgång. Dessutom installeras dessa enkelt.

Våra kunder har möjlighet att ta del av vår fördelaktiga finansieringslösning, som innebär att du som kund kan sprida investeringskostnaden över flera år. På så sätt uppnås en kostnadsbesparing redan första året.

 

MILJÖVÄNLIGT

LED är helt fritt från gifter och tungmetaller. Eftersom LED är ohotad ledare när det gäller ljusmängd per förbrukad Watt så sparas enorma mängder koldioxidutsläpp in vid nyttjande av LED istället för traditionella ljuskällor. Som exempel så sparar ett enda LED lysrör ca 1000 kg koldioxidutsläpp under dess livstid på ca 50000 timmar. Det motsvarar en bilresa på 500 mil. Alltså för ETT enda lysrör.

En LED lampa ger ca 10-15 gånger högre ljusflöde än en vanlig glödlampa, ca dubbelt så mycket ljus som lågenergilampor och ca 4-5 gånger mer ljus jämfört med kvicksilverlampor. Och tack vare den långa livslängden så blir det betydligt mycket mindre elavfall som måste tas om hand.

Läs mer på: www.grontljus.com